غذاهای مندرآوردی: خلاصه تجربیات نینیسایتیها!
همه ما حداقل یک بار در زندگی، به دلیل کمبود مواد اولیه، تنبلی، یا صرفاً از سر کنجکاوی، یک غذای مندرآوردی اختراع کردهایم. نینیسایت، به عنوان یک منبع غنی از تجربیات مادرانه و زنانه، پر است از این دست اختراعات! در اینجا 18 مورد از جالبترین و پرطرفدارترین غذاهای مندرآوردی که در نینیسایت مطرح شده، جمعآوری شده است:

این لیست، خلاصه تجربیات کاربران است و هیچ دستور پخت رسمی ندارد. مسئولیت امتحان کردن این غذاها با خودتان است!
- ✅ماکارونی با سس کچاپ و چیپس
- ✅نیمرو با مربای آلبالو (توصیه نمیشود!)
- ✅املت با سیبزمینی سرخکرده و پفک نمکی
- ✅خوراک لوبیا با نون تست و پنیر پیتزا
- ✅آش رشته بدون رشته (با ماکارونی فرمی!)
- ✅کتلت با بیسکویت پتیبور (به جای آرد سوخاری)
- ✅پیتزا با نان لواش و سوسیس بندری
- ✅ساندویچ الویه با خیارشور و چیپس سرکه نمکی
- ✅املت گوجه با خرما
- ✅کوکو سبزی با پودر سوخاری طعمدار
- ✅آبگوشت با رب انار
- ✅شیربرنج با طعم شکلات
- ✅عدس پلو با کشمش و پیاز داغ و گردو و دارچین و زیره و زعفران و گلاب!
- ✅ماست و خیار با نعنا خشک و پودر آویشن و پودر سیر و پودر پیاز
- ✅سالاد ماکارونی با کشمش و گردو و انار
- ✅خوراک مرغ با سس مایونز و آبلیمو و عسل
- ✅تخم مرغ آبپز با سس خردل
- ✅سیب زمینی سرخ کرده با پودر کاری و پودر سیر
اینها تنها نمونههایی از غذاهای خلاقانهای هستند که در نینیسایت به اشتراک گذاشته شدهاند. شاید شما هم غذای مندرآوردی داشته باشید که بتوانید با دیگران به اشتراک بگذارید!
آیا شما هم تجربهای در این زمینه دارید؟ در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید!
این غذاها ممکن است از نظر سلامتی و طعم، مورد پسند همه نباشند. با احتیاط امتحان کنید!
غذای مندرآوردی: گلچینی از تجربیات نینیسایتیها
ماکارونی با سس مربا!
یه کاربر نینیسایت تعریف میکرد که وقتی خیلی بچه بوده، فکر میکرده ماکارونی رو میشه با هر سسی خورد. یه بار بدون اطلاع مامانش، ماکارونی رو با سس مربای توتفرنگی خورده و میگفت طعمش اونقدرها هم بد نبوده!میگفت یه جور شیرینی و شوری خاصی داشته که براش جذاب بوده. البته بعدش حسابی دعوا شده!ولی هنوزم بعضی وقتا دلش میخواد دوباره امتحانش کنه. حتی یه بار برای خندهدار بودن ماجرا، یه کوچولو برای شوهرش درست کرده بود. اون هم اولش تعجب کرده بود، ولی بعدش خندهاش گرفته بود. میگفت شوهرم گفت حداقل دفعه بعد روش خامه بریز!
املت با طعم نسکافه
یه خانم دیگه تعریف میکرد که صبحها خیلی خوابآلود بوده و یه بار به جای نمک، اشتباهی نسکافه توی املتش ریخته. اولش خیلی حالش بد شده، ولی بعدش با خودش فکر کرده بذار یه امتحان کنم. خلاصه که املت رو خورده و میگفت اصلا بد نبود!یه طعم تلخ و شور جالبی داشت. بعد از اون چند بار دیگه هم این کار رو کرده. البته فقط وقتی که خیلی خوابآلوده بوده و حوصله درست کردن قهوه رو نداشته!میگفت به بقیه توصیه نمیکنه که این کار رو بکنن، ولی خودش ازش لذت میبره.
خورشت قیمه با ترشی آلبالو
یکی از کاربرا نوشته بود یه بار به جای رب انار، اشتباهی ترشی آلبالو توی خورشت قیمه ریخته. میگفت وقتی فهمیده خیلی ترسیده، چون فکر میکرده غذا خراب شده. ولی وقتی خورشت رو چشیده، دیده که اتفاقا خیلی هم خوشمزه شده!ترشی آلبالو یه طعم ملس و ترشی خاصی به قیمه داده بود. از اون به بعد، بعضی وقتا عمداً ترشی آلبالو رو به قیمه اضافه میکنه. البته فقط وقتی که ترشی آلبالوی خونگی داشته باشه. چون ترشی آلبالوهای بازاری معمولا خیلی ترش هستن.
قرمه سبزی با ماست چکیده
خانمی تعریف می کرد که مادرشوهرش قرمه سبزی رو با ماست چکیده می خورده و به نظرش خیلی عجیب بوده. یه بار از روی کنجکاوی امتحان کرده و فهمیده که اتفاقا طعمش خیلی هم خوبه!ماست چکیده یه طعم ترش و خنکی به قرمه سبزی میده که باعث میشه طعمش ملایم تر بشه. البته می گفت نباید خیلی ماست ریخت، چون ممکنه غذا خیلی سرد بشه. فقط یه قاشق کافیه. حالا خودش هم بعضی وقتا قرمه سبزی رو با ماست چکیده میخوره. میگه شوهرم اولش تعجب کرد، ولی الان دیگه عادت کرده.
آش رشته با سس فرانسوی
یکی از کاربران اعتراف کرده که عاشق خوردن آش رشته با سس فرانسویه!میگفت نمیدونه چرا، ولی ترکیب آش رشته گرم و سس فرانسوی خنک براش خیلی لذتبخشه. البته میدونست که این ترکیب خیلی عجیبه و شاید بقیه ازش خوششون نیاد. ولی به هر حال، این یکی از لذتهای کوچیک زندگیشه!میگفت یه بار جلوی دوستاش این کار رو کرده و اونا حسابی مسخرهاش کردن. ولی اون اصلا اهمیت نداده و به خوردن آش رشته با سس فرانسویش ادامه داده. میگفت طعمش خیلی بهتر از اون چیزیه که فکر میکنید!
کتلت با مربای به
یه نفر نوشته بود که کتلت رو با مربای به میخورده و خیلی هم دوست داشته. میگفت شیرینی مربای به، طعم شوری و گوشتی کتلت رو متعادل میکنه. البته این ترکیب رو به هر کسی پیشنهاد نمیکرد، چون میدونست سلیقهها متفاوته. میگفت اولین بار که این کار رو کرده، مادرش خیلی تعجب کرده. ولی بعد از اینکه خودش هم امتحان کرده، دیده که اتفاقا بد هم نیست. حالا مادرش هم بعضی وقتا کتلت رو با مربای به میخوره. میگفت امتحانش ضرری نداره، شاید شما هم خوشتون اومد!
نیمرو با پودر کاکائو
یکی دیگه از کاربرا گفته بود که یه بار از روی شیطنت، روی نیمرو پودر کاکائو پاشیده. میگفت انتظار داشته طعمش خیلی بد بشه، ولی وقتی خورده دیده که اتفاقا بد هم نیست!پودر کاکائو یه طعم تلخ و شیرینی به نیمرو داده بود. بعد از اون چند بار دیگه هم این کار رو کرده. البته فقط وقتی که حوصلهاش سر میرفته و میخواسته یه چیز جدید امتحان کنه. میگفت به بقیه توصیه نمیکنه که این کار رو بکنن، ولی خودش ازش لذت میبره. میگفت امتحانش مجانیه، شاید شما هم خوشتون اومد!
عدس پلو با آبلیمو
یه خانم تعریف میکرد که همیشه عدس پلو رو با آبلیمو میخوره. میگفت طعم ترش آبلیمو، طعم شیرین کشمش و خرما رو متعادل میکنه. خیلیها بهش میگفتن که کارش عجیبه، ولی اون اصلا اهمیت نمیداد. میگفت طعمش برای اون خیلی لذت بخشه. حتی یه بار برای دوستاش عدس پلو درست کرده و بهشون گفته بود که با آبلیمو بخورن. اولش تعجب کردن، ولی بعد از اینکه امتحان کردن، دیدن که اتفاقا بد هم نیست. حالا اونا هم بعضی وقتا عدس پلو رو با آبلیمو میخورن.
کله پاچه با سس خردل
یکی از کاربران ادعا کرده بود که کله پاچه رو با سس خردل میخوره و خیلی هم دوست داره. میگفت تندی سس خردل، چربی کله پاچه رو از بین میبره. البته میدونست که این ترکیب خیلی عجیبه و شاید خیلیها ازش بدشون بیاد. ولی به هر حال، این یکی از عادتهای غذایی خاصشه!میگفت یه بار جلوی پدرش این کار رو کرده و پدرش حسابی دعواش کرده. ولی اون باز هم به خوردن کله پاچه با سس خردل ادامه داده. میگفت لذتی که توی این کار هست، توی هیچ چیز دیگهای نیست!
سوپ جو با سرکه بالزامیک
یه خانم دیگه تعریف میکرد که یه بار اشتباها به جای آبلیمو، سرکه بالزامیک توی سوپ جو ریخته. میگفت وقتی فهمیده خیلی ناراحت شده، چون فکر میکرده سوپ خراب شده. ولی وقتی سوپ رو چشیده، دیده که اتفاقا خیلی هم خوشمزه شده!سرکه بالزامیک یه طعم شیرین و ترشی خاصی به سوپ داده بود. از اون به بعد، بعضی وقتا عمداً سرکه بالزامیک رو به سوپ جو اضافه میکنه. البته فقط وقتی که سرکه بالزامیک خوب داشته باشه. چون سرکههای بالزامیک ارزون قیمت معمولا خیلی ترش هستن.
کوکو سیب زمینی با دارچین
یکی از کاربرا نوشته بود که کوکو سیب زمینی رو با دارچین میخوره و خیلی هم دوست داره. میگفت عطر دارچین، طعم کوکو رو خیلی بهتر میکنه. البته این ترکیب رو به هر کسی پیشنهاد نمیکرد، چون میدونست سلیقهها متفاوته. میگفت اولین بار که این کار رو کرده، برادرش خیلی تعجب کرده. ولی بعد از اینکه خودش هم امتحان کرده، دیده که اتفاقا بد هم نیست. حالا برادرش هم بعضی وقتا کوکو سیب زمینی رو با دارچین میخوره. میگفت امتحانش ضرری نداره، شاید شما هم خوشتون اومد!
فرنی با فلفل سیاه
یه نفر گفته بود که فرنی رو با فلفل سیاه میخوره و میگفت طعم جالبی داره. میگفت تندی فلفل سیاه، شیرینی فرنی رو متعادل میکنه. البته خیلیها بهش میگفتن که دیوونه شده، ولی اون اصلا اهمیت نمیداد. میگفت طعمش برای اون خیلی لذت بخشه. حتی یه بار برای دوستاش فرنی درست کرده و بهشون گفته بود که با فلفل سیاه بخورن. اولش تعجب کردن، ولی بعد از اینکه امتحان کردن، دیدن که اتفاقا بد هم نیست. حالا اونا هم بعضی وقتا فرنی رو با فلفل سیاه میخورن.
آبگوشت با نوتلا
یکی از جسورترین کاربرا ادعا کرده بود که آبگوشت رو با نوتلا میخوره!البته گفته بود که فقط یه قاشق کوچیک نوتلا رو توی آبگوشتش حل میکنه. میگفت شیرینی نوتلا، طعم گوشت و حبوبات رو خیلی خوب میکنه. البته میدونست که این ترکیب خیلی عجیبه و ممکنه خیلیها حالشون بد بشه. ولی به هر حال، این یکی از رازهای خوشمزگی آبگوشت هاشه!میگفت هیچ وقت جلوی کسی این کار رو نمیکنه، چون میترسه آبروش بره. ولی توی خونه خودش، همیشه آبگوشت رو با نوتلا میخوره.
زرشک پلو با چیپس سرکه ای
کاربری گفت زرشک پلو با مرغ را با چیپس سرکه ای میخورد و خیلی هم دوست داشت. ترشی چیپس سرکه ای تضاد جالبی با طعم زرشک پلو دارد. شاید عجیب به نظر برسد اما امتحانش ضرر ندارد. اوایل همه مسخره اش میکردند ولی الان برایشان عادی شده است. طعم جدیدی به غذای تکراری می بخشد. حتی دوستانش هم این ترکیب را امتحان کرده اند و خوششان آمده است. دیگر زرشک پلو را بدون چیپس سرکه ای نمیتواند بخورد.
باقالی پلو با سس انبه
خانمی ادعا می کرد باقالی پلو را با سس انبه می خورد. سس انبه طعم شیرین و تندی دارد که با باقالی پلو خوب ترکیب می شود. این ترکیب شاید برای همه خوشایند نباشد، اما او عاشقش است. اولین بار به صورت اتفاقی این ترکیب را امتحان کرد. الان هروقت باقالی پلو درست می کند، حتما سس انبه هم کنارش می گذارد. بچه هایش هم این ترکیب را دوست دارند. میگفت طعم خاص و متفاوتی دارد.
کباب کوبیده با عسل
کاربری میگفت کباب کوبیده را با عسل می خورد و طعمش را خیلی دوست دارد. شیرینی عسل با شوری کباب کوبیده یک ترکیب جالب را ایجاد میکند. معمولا همه با تعجب به او نگاه میکنند. ولی او به نظر دیگران اهمیتی نمیدهد. میگوید طعمش خیلی بهتر از آن چیزی است که فکر میکنید. گاهی اوقات برای مهمان هایش هم این ترکیب را پیشنهاد میدهد. بیشتر اوقات با استقبال خوبی مواجه می شود.
ته چین با آب نارنج
خانمی تعریف می کرد که ته چین را با آب نارنج میخورد. آب نارنج باعث میشود ته چین چرب نباشد و طعم ملایم تری داشته باشد. خیلی ها فکر می کنند ته چین باید با ماست خورده شود. اما او معتقد است آب نارنج انتخاب بهتری است. میگوید به همه پیشنهاد می کند که این ترکیب را امتحان کنند. بخصوص کسانی که طعم ترش را دوست دارند. حتی پدرشوهرش هم به این ترکیب علاقمند شده است.







کامنت من:
خواندن این مطلب خاطرات زیادی را برای من زنده کرد. ترکیب های غذایی غیرمنتظره همیشه جذاب هستند و گاهی اتفاقی کشف می شوند. من هم یک بار در نوجوانی نیمرو را با شیره انگور خوردم و با کمال تعجب طعم آن را دوست داشتم.
بسیاری از ترکیباتی که در اینجا اشاره شده، گرچه غیرمعمول به نظر می رسند، اما می توانند طعم های جدیدی را ایجاد کنند. مثلا ایده استفاده از دارچین در کوکوی سیب زمینی جالب توجه است و من آن را امتحان کرده ام. نتیجه یک هماهنگی دلپذیر میان شیرینی ادویه و طعم اصلی غذا بود.
مواردی مانند کتلت با مربای به یا آبگوشت با نوتلا شاید در نگاه اول عجیب باشند، ولی دنیای ذائقه غیرقابل پیش بینی است. من هم زمانی سوپ جو را با عسل آزمایش کردم و آن ترکیب برایم غافلگیرکننده بود. البته این طور غذاها قطعا برای همه مناسب نیستند.
ترشی ها و مرباهایی که معمولا به عنوان چاشنی استفاده می شوند، گاهی می توانند نقش متفاوتی در آشپزی داشته باشند. همین تنوع باعث می شود غذا خوردن به یک تجربه شخصی تر تبدیل شود. این که هر کس بر اساس سلیقه خود ترکیب های جدیدی را کشف کند، بخشی از لذت آشپزی است.
در میان این پیشنهادها، ترکیب پنیر پیتزا با خوراک لوبیا جالب بود. من هم گاهی پنیرهای مختلف را با غذاهای سنتی امتحان می کنم. این کار گاهی به یک کشف خوشمزه و گاهی به یک شکست مطلق منجر می شود. به هر حال، ریسک کردن بخشی از ماجراجویی غذایی است.
خواندن نظرات دیگران درباره چنین تجربه هایی همیشه شنیدنی است. احتمالا کسانی که این مطلب را می خوانند خاطرات یا ایده های جالبی دارند. شاید بتوانند در میان کامنت ها از شیوه های عجیبی که آزموده اند بگویند. این موضوع قطعا ارزش بحث و گفتگو دارد.
تشکر از جمع آوری این ایده های خلاقانه آشپزی. دنیای غذاهای من درآوردی هیچ حد و مرزی ندارد و هر کس می تواند سلیقه خود را در آن پیدا کند. فقط کافی است کمی کنجکاو بود و از امتحان ترکیب های جدید نترسید.